Wi-Fi baş ağrısı Bitiş

Yeni standartlar yakında Wi-Fi ağı sorunsuz ve kolay bir süreç üzerine bir taşıyıcı 3G veya 4G ağ almak yapacaktır. Ancak büyük ve küçük taşıyıcıları hala rahat almak zorunda.


Yakında kablosuz internet abonelerinin bile bir Wi-Fi hot spot için imza düşünmek zorunda kalmazsınız. Ürünlerin en son nesil dahil edilecek yeni standartlar Wi-Fi dışında baş ağrısı alacak.

Kablosuz müşterilerine erişimi Wi-Fi sıcak her gün milyonlarca noktalar. Bazı insanlar cep telefonu operatörü ile Wi-Fi erişim ve veri kapaklar üzerinden gidiyor önlemek için ağ kullanır. Diğerleri kullanılabilir her yerde yüksek hızlı veri erişimi için Wi-Fi servislere abone. Ücretsiz Wi-Fi kullanmak veya kullandığınız ağ her zaman basit ve kolay bir süreç değildir ne olursa olsun Wi-Fi biniyor, bir servise abone olsun. Çoğu zaman bir sıcak nokta aramak zorunda. Sonra kullanıcı adı ve şifre ile imzalamak zorunda. Bir ücretli sıcak nokta var ise, ödeme kimlik bilgilerini girmeniz gerekir.

Şimdi yeni teknik ve kablosuz teknolojisi ile geliştirilmiştir standartlarına dolaşım sayesinde, kablosuz kullanıcılar yakında bu rahatsızlık önlemek mümkün olacaktır. Burada itibaren, bir Wi-Fi ağına erişmek tüketiciler için kolay ve sorunsuz bir deneyim olacak.

"Wi-Fi sorunsuz bağlantı neredeyse burada," Derek Peterson, Boingo Kablosuz, dünyada Wi-Fi ağları erişim bir abonelik tabanlı hizmet sağlayan bir şirket için mühendislik kıdemli başkan yardımcısı. "Bizim şu anda sahip iyi bir deneyim değil. Ve yeni standartlar ötesinde bize hareket. Ve büyük bir kullanıcı deneyimi için yapar."

Standartlar
Bu yılın başlarında, Wi-Fi Alliance kendi Passpoint girişimi aka Hotspot 2.0 altında sertifika cihazları başladı. Bu cihazlar ve Wi-Fi erişim noktaları bir bağlantı müzakere birbirleriyle iletişim kurmak için kullandıkları protokolleri tanımlayan bir standarttır. Passpoint standart kullanıldı kadar kadar, kablosuz internet abonelerinin genellikle, Wi-Fi ağları bulmak bir ağ seçin ve daha sonra bu ağlara bağlanmak için kullanıcı adı ve parola bilgileri sağlamak zorunda kaldı.Genellikle bu adımı bir kullanıcı bir ağa imzalanan ilk kez sadece gerekli oldu, ama yine de Wi-Fi hantal bir süreç kullanılarak yaptı.

El kimlik doğrulama hizmeti sürekliliğini sağlamak için hiçbir yolu yoktu çoğu zaman gerekli çünkü ne, daha fazla bulunuyor. Diğer bir deyişle, bir 3G kablosuz ağ üzerinde bir telefon görüşmesi başlatmak ve üçüncü bir Wi-Fi ağı üzerinde telefon görüşmesi devam edemedi.

Yeni Nesil Hotspot denilen Kablosuz Genişbant Alliance, tarafından geliştirilen bir standart ile birlikte Passpoint standart bir çağrısı sorunsuz bir şekilde sağlar ve GSM operatörleri ve Wi-Fi hot spot operatörler arasında dolaşım anlaşması kurulması için bir mekanizma sağlar.

Bu dolaşım ortaklıklar oluşturmak için standartlar oluşturmuştur Kablosuz Genişbant İttifak, son zamanlarda T, T-Mobile, China Mobile, BT, NTT DoCoMo ve AT dahil olmak üzere dünyanın en büyük kablosuz operatörleri bazı ile Yeni Nesil Hotspot standart denemeleri sonucuna ve Turuncu.

Peterson taşıyıcılar bu entegrasyon bu yılın sonuna kadar başlangıç ​​yapmak için gerekli ekipman dağıtımı başlayacağını söyledi. Ve bazı erken benimseyenler gelecek yıl dolaşım ve ağlarına Wi-Fi entegrasyonu ekleyerek başlayacaktır. Ama faaliyet büyük olasılıkla bu diğer taşıyıcıların Wi-Fi ağlara dolaşım fikri ile daha rahat almak AT & T gibi büyük ağ operatörleri sonra, 2014 yılında olur.

Değiştirme Kablosuz hizmet için ne anlama gelir?
Bu standartlar, bu teknolojiler ile etkin bir Wi-Fi hot spot bir taşıyıcı ağ içerisinde herhangi bir kablosuz erişim noktası olarak hareket sağlayacak. Diğer bir deyişle, bir Wi-Fi ağı üzerine bir taşıyıcı 3G veya 4G ağ dolaşım otomatik olacak. Çok uzun bir yerde bir dolaşım anlaşması olduğu gibi, müşteri bir ağa erişim sağlamak için keşfetmek veya el kimlik doğrulama bilgilerini yazmak zorunda kalmazsınız. O bir ağdan diğerine yol almaktadır Ve bu abone tarafından kullanılan hizmetleri kesintisiz devam edecek.

Diğer bir deyişle, dünya çapında ortak Wi-Fi ağlarının milyonlarca potansiyel bir hücresel operatörün ağının bir parçası haline gelebilir. Bu kablosuz operatörler gibi hücresel sinyal nüfuz edemez bina içi olarak 3G ve 4G ağları ulaşamadığı yerlerde, kendi ağlarının kapsamını iyileştirmek için izin vermelidir. Ayrıca, bu operatörlerin kendi lisanslı spektrum kullanarak talep yetişmek için mücadele kendi ağ bölgelerinde kapasitesini arttıracak. Bu spor stadyumları, konser arenalar veya diğer yüksek ticareti yerler gibi yerlerde zaten Wi-Fi, geleneksel 3G veya 4G kablosuz ağ boşaltma trafiğine kullanılıyor yerlerdir.

"Fikir bir son kullanıcı olarak aynı güvenlik ve taşıyıcı başka bir taşıyıcı diğerine 3G veya 4G kablosuz ağ erişim ise sahip ediyorum dolaşım yetenekleri olması," Peterson dedi.

Bu arada, bir abone o bir Wi-Fi hot spot olduğunu bilmek mümkün değil. Başka bir dolaşım ortağı ağını kullanarak olsaydı sıcak nokta sadece operatörünüzün ağı sunan sadece olduğu gibi bir parçası haline gelir.Tüketiciler için yararları açıktır: onlar da daha iyi kapsama alanı ve daha hızlı sağlar Wi-Fi, daha kolay erişebilirsiniz. Ama kablosuz operatörlerin ağlara yeni teknoloji dahil olarak, iş modelleri muhtemelen değişecektir.

"Bu size bir Wi-Fi ağı ya da hücresel ağ üzerinde olup olmadığınızı bilmiyor olabilir doğrudur," Peterson ekledi. "Ve bir taşıyıcı başka bir dolaşım ilişki olarak tedavi olabilir."

Bir kablosuz taşıyıcı bir Wi-Fi ağı üzerine dolaşım için ekstra ücret istiyorsunuz olası olsa da, bu, bir kullanıcının veri kap karşı sayılır edilmemiştir Wi-Fi kullanımı, çok büyük olasılıkla şimdi dahil edilebilir. Ve bu kablosuz kullanıcılar için bir dezavantajı olarak kanıtlamak olabilir.

Örneğin, ABD'de Wi-Fi sıcak noktalar binlerce sınırsız ücretsiz erişim imkanı sunmaktadır & T, AT Wi-Fi bu hizmet için imza tüketiciler için ek bir ücret ödemeden uluslararası veri planı için dolaşım ekledi. Bu ABD'de olduğu gibi ama bunun yerine bu sıcak noktalar sınırsız veri kullanımı izin,, AT & T Wi-Fi için aylık 1GB bir sınır belirledi.

Adil olmak gerekirse, AT & T Uluslararası veri planı abone daha önce onlar hücresel veri kullanımı sadece 300MB var aynı 60 $ fiyat için veri kullanımı ek bir 1GB alıyorsanız. Ancak AT & T Wi-Fi 1GB gerçek bir sınır koydu gerçeği göstermektedir ki manzarası Wi-Fi kullanımı AT & T bir şey olarak bu değeri ve sadece sadece en iyi performans boşaltması olarak vardır.

AT & T, yeni Uluslararası Wi-Fi dolaşım hizmeti bir parçası olarak yurtdışı Boingo Wi-Fi ağı kullanıyor. Ve Boingo şimdi hiçbir ek ücret ödemeden ABD'de AT & T'nin Wi-Fi hot spot ağa erişimi vardır.

Ama taşıyıcı diğer işletmecilerin Wi-Fi ağları kullanarak söz konusu olduğunda yavaş yavaş şeyler süreceğe benziyor. İyi AT & T Wi-Fi büyük bir kullanıcı olduğu bilinmektedir. Şirket, ABD'de sıcak noktalar on binlerce yığdı Ama ancak son zamanlarda diğer Wi-Fi şebeke operatörleri ile dikkat çeken dolaşım düzenlemeleri başladı. Ve şimdi uluslararası sıcak noktalar için kullandığınız sınırlı.

AT & T için bu strateji yabancı taşıyıcıların 3G ve 4G ağları üzerinde kendisi ve müşterileri için dolaşım veri maliyetini azaltmak yardımcı olmaktır. Ve Boingo'yu, bu durumda sadece, Wi-Fi operatörlerinin yabancı şebeke bölgesinin bir kısmını kullanmaktadır.

"AT & T ne bir adım şimdi Boingo hakkı ile yapıyor," Doug Lodder, Boingo için iş geliştirme başkan yardımcısı. "Bu onların bir trafik alma ve başkasının ağ üzerine koyarak. Diğer sağlayıcıların ağ emerse, AT & T şikayet alır ediyor. Yani bebek Boingo gibi sağlayıcıları trafiği olup olmadığını görmek için şu anda adım."

Reklam destekli Wi-Fi
Ama Boingo yöneticilerinin yüzey olabilecek diğer iş modelleri vardır da söylüyorlar. AT & T veya Boingo gibi Wi-Fi-sadece operatörler gibi büyük sağlayıcıları büyük olasılıkla Wi-Fi ağları eklemek için daha fazla ortak arıyor olacak. Yeni standartlar da daha kolay kendi ağlarına bu Wi-Fi sağlayıcıları eklemek olun. Bu Wi-Fi ağlarının bir parçası haline mekanları money.Some abone kullanım şekilleri hakkında analitik toplamak ve pazarlamacılar için bu verileri satmak isteyebilirsiniz yapmak için başka yollar talep gibi ve yeni iş modelleri ortaya çıkabilecek. Ayrıca hedefli reklamcılık teklif isteyebilirsiniz.

Örneğin, Best Buy gibi büyük bir perakendeci,, bu müşterilerin Wi-Fi ağını kullanarak kendi deposunda bulunan tüketicilere doğrudan teklifler itmek isteyebilirsiniz. Bir Wi-Fi ağ inşa etti büyük bir stadyum veya konser salonu insanların pazarlamacılar kendi telefonlarında ne yaptığını hakkında veri satmak isteyebilirsiniz.

"Bu kadar bize ya da bu Wi-Fi ağları içinde ne AT & T her zaman değil," Boingo en Peterson söyledi. "Bazen bu ağ paraya olur nasıl mekanın karar. Bazı erişim için AT & T gibi bir ortak talep edebilir. Diğer bir reklam ya da bazı insanlar ne yaptığını hakkında toplam veri satmak isteyebilirsiniz görmek için bir açılış sayfasına gitmek abone isteyebilirsiniz pazarlamacılar online. "

Yine de, Peterson en çok kullanılan iş modeli söz konusu olduğunda tek bir kesin bir kazanan olması muhtemel değildir vurguladı. Ama şimdi daha yeni standartlar kablosuz geniş bant daha kolay ve daha iyi erişim anlamına gelecektir söyledi.

"Herkesin ne olursa olsun Wi-Fi veya hücresel ağ üzerinde var olsun bağlı alabilirsiniz nerede dünyayı görmek istiyorum," dedi. "Bu henüz yok üzücü. Son derece düzenlenmiş değil çünkü Wi-Fi büyük ve spektrum ücretsiz, bu yüzden herkes bir sağlayıcı olabilir. Ve şimdi biz engelleri getiriyoruz gerçekten dağıtımlar milyonlarca kaldıraç zaten var. Ben olanakları düşünmeye heyecanlı duyuyorum. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder