Aselsan düğmeye bastı!

Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman, Türkiye'de konuşlandırılan Patriot füze sistemlerini yurtiçinde milli olarak tasarlayıp üretmek istediklerini söyledi.

YURTDIŞINDA DA SATILACAK
Ergeneman, alçak ve orta irtifa hava savunma sistemlerinde ana yüklenici olduklarına işaret ederek, 'Buradaki tecrübeyi kazandıktan sonra yüksek irtifa sistemlerine geçmeyi düşünüyoruz. Türkiye'nin acil ihtiyacı olursa bu programda belli parçaları üreterek devreye girebiliriz ama Türkiye'ye konuşlandırılan Patriot füze sistemlerini yurt içinde milli olarak tasarlayıp üretmek istiyoruz' şeklinde konuştu. Yenişafak'ın haberine göre; Aselsan'ın şu anda elektronik konusunda her şeyi üretiğini belirten Ergeneman, 'Gemilerimizin içindeki elektronikler, ALTAY tankımızın içindeki elektronik, gece görüş ve atış kontrol sistemleri bizim. Yurt dışı satışlarımızı yüzde 25'in üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Teknoloji transferi yoluyla ürünlerimizin yurt dışı ülkelerde de satılmasını sağlayacağız' dedi. Ergeneman, Black Hawk (Kara Şahin) helikopterlerinin Türkiye'de üretilmesine yönelik sözleşmede son aşamaya gelindiğini de dile getirdi.

Aselsan'ın üretiminin yüzde 50-60'ını Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, geri kalanını yurt dışına ve sivil sektöre yaptığını dile getiren Ergeneman, 'Olağanüstü bir durum çıkarsa Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verdiğimiz kapasiteyi anında 2 misline çıkartacak durumdayız' ifadesini kullandı. Ergeneman, yılın ilk çeyreğinde 72,5 milyon lira net kar elde ettiklerini anımsatarak, yıl sonuna doğru satışların artacağını, bu yılı da planladıkları karla kapatacaklarına inandıklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder