Microsoft'tan Xbox One'a en az 1 milyar dolar yatırım!

Geçtiğimiz günlerde Xbox One'ı görücüye çıkararak gündeme oturan Microsoft, yeni konsolu için yaptıkları hakkında bilgiler vermeye devam ediyor. Konsolun tanıtımının yapıldığı güne dair detaylar için buraya, konsolun detayları için de buraya tıklayabilirsiniz.

All in One eğlence sistemi olarak tasarlanan , yine bir oyun konsolu, ancak bu kez dahası da var. Oyun oynamanın yanında, film, müzik ve internet keyfi de aynı kutuda sunulmak isteniyor ve tüm bunların gelişmiş Kinect teknolojisi aracılığıyla kullanıcılarla buluşturulması hedefte. Sesli ve hareketli komutlarınızla bu 4 unsur arasında kolaylıkla geçişler yapabileceksiniz.

Ayrıca , Xbox One için birçok özel içeriğin olacağını da söylemişti. Mesela oyunları ele alalım. Yetkililer, konsolun ilk yılında Xbox One'a 15 yeni "özel" oyun geleceğini, bunların 8 tanesinin de herhangi bir seriye bağlı olmayan, yeni iP'ler olacağını belirtmişti. Oyunların dışında TV programları ve TV dizileri de var. Mesela Steven Spielberg'ün de destek verdiği Halo televizyon serisi...

"Peki, tüm bunların maliyeti nedir?" diye soracak olursanız, net olmasa da bunun için de bir cevap var. Resmi Xbox Dergisi'nde yer alan bilgiye göre Microsoft, Xbox One'a hazırlanacak için en az 1 milyar dolar para harcamayı planlıyor. Bu, gerçekten önemli bir rakam. Konsola gelecek içeriklerin gösteriminin ise, Haziran ayında gerçekleştirilecek olan E3 fuarında yapılması planlanıyor.

kaynak, teknokulis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder