Bu kameralar 1000 kat daha güçlü olacak

Bir grup bilim adamı tarafından uzun süredir gerçekleştirilen çalışma günümüz telefon kameralarına çağ atlattıracak kadar büyük bir buluşu gerçek yapıyor.


Akıllı telefon ve benzeri ürünler için büyük reklam kampanyaları ile tanıtılan pek çok kamera teknolojisi, güçlenen teknolojiye işaret ederken, bir grup bilim insanı da inanması zor başarılar için çabalamaya devam ediyor. Bunlardan bir örnek de Singapur'dan geliyor. Uzun süredir özel bir proje üzerinde çalışan bilim insanları günümüz görüntüleme sistemlerine göre ışığa 1000 kat daha duyarlı bir çalışmanın peşinden koşuyor.

Boyutu küçüldükçe verimi artan bir madde olan Grafin üzerinde yoğunlaşan Nanyang Teknoloji Üniversitesi çalışanları alıştığımız CMOS ve CCD sensörleri yerle bir edecek olan çalışmayı tamamlıyorlar. Yüzde 10 daha az enerji harcayacak ve normal ışığa 1000 kat daha fazla tepki verecek sensörler üreten ekip, bunları grafin bataryalar ile güçlendirmenin peşinde. Bu da yakın zamanda inanılması güç bir kaliteye sahip lara merhaba diyebileceğimiz anlamına geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder