X-Box One'a eski oyun tepkisi

Microsoft'un yeni XBox One oyun konsolunu alacak müşterilerden, sahip oldukları bazı eski oyunları yeni konsolda oynamak için ek ücret talep edebileceği haberleri tepkiye yol açtı.

Bu, arkadaşlardan ödünç alınan oyunların da ücrete tabi olabileceği, hatta bu ücretin oyunun tam fiyatı olabileceği anlamına geliyor.

Microsoft oyuncuların eski oyunlarını yeni konsolda kullanılmak üzere internet üzerinden değiştirebileceklerini açıklamış ancak ayrıntıya girmeyi reddetmişti.
Şirketin Program Direktörü Larry Hryb de bu konudaki politikalarında bir "karışıklık" olduğunu kabul etti.

Twitter'deki bir XBox destek hesabı eski oyunlar için ayrıca ücret alınmayacağını açıklamıştı.

Ancak daha sonra Larry Hryb blogunda "Bu konuda pekçok senaryo tartışılsa da, bugün yalnızca XBox One'da eski oyunların kullanılabileceğini ve oyun alışverişinin mümkün olduğunu doğrulamış bulunuyoruz." diye yazdı.

"Bunun dışında şu ya da bu senaryoyu doğrulamış değiliz."

Hryb ayrıca oyuncuların, oyunlarını bir arkadaşlarının evine götürüp beraber oynayabileceğini, ancak bunun için oyunun sahibinin kendi XBox Live hesabına giriş yapması gerektiğini belirtti.

Eğer oyununu ödünç vermek istiyorsa, oyunun farklı bir XBox Live profilinde çalışması için bir ücret ödemek gerekecek.

Şirket profil bilgilerinin başka kişilerle paylaşılmasının sorunlara yol açabileceği, zaten profile birden fazla kişinin aynı anda bağlanmasının mümkün olmadığı uyarısını yapıyor.

Microsoft yöneticileri eski oyunlar konusundaki kararın "yakında" verileceğini söylüyor.

Konsolun da yıl sonundan önce piyasaya çıkması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder