Haswell Pil Ömrünü Uzatacak

Üst düzey bir Intel yöneticisi yakında tanıtılacak 4. nesil Core işlemcilerde düşük güç tüketimine odaklandıklarını belirtti. Yeni işlemciler önemli ölçüde pil ömrü artışı sağlayacak.


Intel, 3 Haziran tarihinde "Haswell" kod adlı 4. nesil Core işlemcilerini duyurmaya hazırlanırken, şirket yöneticilerinden yeni nesil işlemciler hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor.

Intel Mikroişlemci Mimarisi Grup Başkan Yardımcısı Rani Borkar, Haswell işlemcilerde düşük güç tüketimi ve pil ömrü üzerine odaklandıklarını belirtti.  Yeni nesil işlemcilerin dizüstü bilgisayarlarda, önceki nesil Ivy Bridge işlemcilere göre yüzde 50 daha fazla pil ömrü sunduğunu açıkladı.

podtech_nehalem_launch1369413242

Düşük güç tüketimine rağmen 4. nesil Core işlemcilerin performans artışı sunduğuna da çeken Borkar, yeni çiplerin boşta ya da bekleme modunda daha iyi performansa sahip olduğunu ifade etti.

Haswell çiplerinde en düşük güç tüketiminin 7 Watt'ın altına çekilmesinin Intel tabanlı tabletlerde "içerik tüketim cihazları" (tabletler gibi) kadar uzun bir pil ömrü sağlayacağı, buna rağmen performansın daha üst sınıf olacağına da dikkat çekildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder